وي در اين باره افزود: ميراث معنوي فرايندي است که باعث ميشود مردم يک منطقه، گروه يا ملت گرد هم جمع شده اثر فرهنگي را خلق کنند يا در يک رويداد فرهنگي برنامه اجرا کنند.
وي همچنين تصريح کرد: ميراث فرهنگي معنوي نمادهاي متنوع و گستردهاي دارد اعم از اين که با زبان، سنتهاي شفاهي، دانش سنتي، خلق فرهنگ مادي و نظامهاي ارزشي مربوط باشد يا به هنرهاي نمايشي و نظاير آن.
اين مقام مسوول ادامه داد: اما آخرين تعريفي که از اين نوع ميراث وجود دارد، تعريف مندرج در پيشنويس مقدماتي کنوانسيون حفظ ميراث فرهنگي معنوي است.
ايزدي افزود: ميراث فرهنگي معنوي را چنين تعريف کردهاند: «رويهها و معرفها، دانشها و مهارتها، ابزار، اشيا، آثار هنري و مکانهايي که اجتماعات و افراد آن را ميراث معنوي خود تلقي ميکنند و با اصول حقوق بشر پذيرفته شده در جهان؛ يعني برابري، تداوم و استمرار و احترام متقابل ميان اجتماعات فرهنگي سازگار است.
وي همچنين اظهار کرد: گرچه کارشناسان معتقدند ثبت ميراث معنوي همچنان در ايران جاي کار دارد، اما در استان همدان تعدد آثار معنوي آنها را بر آن داشته است که براي به ثبت رساندن اين آثار و تلاش در جاي دادن آنها در فهرست ملي همواره اقدام کنند.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان همدان گفت: از جمله آثار فرهنگي و معنوي عبارت است از موسيقي و ترانههاي کار و مراسم کوسه گلين، اما در اين ميان هنوز جاي آثار شاخصي همچون لباس و غذاي محلي و جشنهاي ازدواج همدان خالي است که اميد آن ميرود اين آثار زودتر از آنکه از يادها بروند به فهرست ملي راه پيداکنند.
وي با بيان اينکه اين ميراث معنوي از جمله مواريثي هستند که موجب جذب گردشگر در حجم بالا از اقصا نقاط ايران به همدان ميشوند افزود:ميراث معنوي مجموعهاي از آداب و رسوم و ترکيبي از فرهنگها و سنت هر کشوري است که به دليل داشتن سابقه تاريخي از اهميت خاصي برخوردار بوده و ميتواند به عنوان عامل مهمي در جذب گردشگر به شمار آيد، اما در ايران با وجود ميراث معنوي غني هنوز مورد توجه متوليان قرار نگرفته و از اين پتانسيل براي جذب گردشگر چشمپوشي شده است.
الف/124
انتهای پیام/